FREE ADMISSION

Cuba - Del 1

Vi besøgte Cuba fra d. 25. juni til 9. juli 2006. Vi rejste med Air France fra København til Paris og fløj derfra videre til Havana. Den samlede rejsetid fra København til Havana var 14 timer.
Vi havde fået rejsebureauet Rejsespecialisten til at reserveret de 3. første overnatninger samt den sidste i Havana på hotel Deauville. Desuden havde de arrangeret flyrejsen, billeje, skaffet visum og diverse forsikringer. Foruden alle disse nødvendige ting som skulle være på plads inden rejsen, var Rejsespecialisten også meget flinke til at komme med gode råd og vejledning ifm. rejsen, så vi fik en meget fin service.

Oplevelser på Cuba i korte træk:

De første par dage hvor vi var i Havana, blev brugt til at samle kræfter efter rejsen, vænne sig til varmen og fugtigheden samt vænne sig til kulturen. Fra Havana kørte vi videre langs nordkysten til det største turiststed på Cuba som hedder Varadero (2 overnatninger). Årsagen til at vi skulle til Varadero var, at jeg havde lovet min datter at denne gang skulle det lykkedes os, at komme ud og svømme med delfiner og det gjorde vi så (meget spændende - men forbandet dyrt!). Den næste tur gik fra Varadero til Ancón (2 overnatninger) ved Trinidad, via Colón, Santa Clara og Sancti Spiritus. Fra Ancón kørte vi langs sydkysten til Cienfuegos og derfra videre til Playa Girón (2 overnatninger) ved Svinebugten, stedet hvor 3. verdenskrig i april 1961 var tæt på at bryde ud. Fra Svinebugten gik det videre bl.a. via den "8 sporede motorvej" først til Pinar Del Rio og derefter ad små og dårlige veje til det super skønne sted Maria La Gorda (3 overnatninger). Fra Maria La Gorda kørte vi ad nogle meget smalle og dårlige veje (ofte max 30-50 km/t) gennem Guane, Puente de Cabeza, Pons til Viñales (1 overnatning), som er mest kendt for tobak og de såkaldte "Mogotes", der er klippeformationer dannet af kalksten. Sluttelig kørte vi fra Viñales via Pinar Del Rio tilbage til Havana. Vi kørte ialt 1948 km på 10 dage.

Her er billeder fra 1. dag i Havana.

Info om Capitolio:

Capitolio er nok Havanas mest kendte bygning. Den er opført i hvidt marmor i 1929 og er en tro kopi af den Nordamerikanske Kongresbygning i Washington. Under den flotte kuppel er der nedlagt en 24-karat diamant i marmorgulvet, der efter sigende skal være nulpunkt for ethvert afstandsmål fra Havana. Byggeomkostningerne anslås til 17 millioner dollars eller mindst 100 millioner kr. i datidens penge! Capitolio husede Cubas nationalforsamling i tiden under det som kaldes Pseudorepublikken. Nu er der Videnskabsakademi, Videnskabeligt bibliotek og Naturhistorisk Museum i bygningen der nyligt er restaureret.

Den lokale bybus bliver kaldt kamelbussen (El Camello). Der kan være ca. 200 passagerer i den (nok ikke så sjovt) og normalt må turister ikke køre med den.

Video af lokal musikgruppe på restaurant ved Plaza Vieja, Havana.


Start video og oplev stemningen.

Flere billeder fra Havana.

Video af trafikken i Havana ved Statuen af Máximo Gómez.


Start video og oplev trafikken.

Malecón, Havana.

Den anden dag i Havana besøgte vi følgende steder:

Museo de la revolucion (Revolutionsmuseet), Fábrica de Tobacos Partagás (den ældste fungerende cigarfabrik på Cuba) og endelig plaza de la revolucion, hvor Fidel Castro holder sine berømte 1. maj taler.
Vi startede formiddagen med at gå "den sædvanlige vej" fra hotel Deauville via Avenida de Italia til Revolutionsmuseet. Selve museet var ikke åben, men vi så de udstillede fly, lastbiler, jeeps, raketter og tanks, som stod udenfor.
Vi fortsatte videre til den gamle cigarfabrik, Fábrica de Tobacos Partagás. Det viste sig at vi for at komme ind skulle gå over til et nærliggende hotel og købe billetter, som kostede 30 Pesos (for 3 voksne) convertible ca. 190 kr. For dette beløb fik vi en rundvisning med forklaring til alle processerne ifm. fremstilling af de meget berømte cigarer. Det var meget spændende, men samtidig meget varmt at gå rundt på fabrikken.
Da vi var kommet ud fra cigarfabrikken, gik vi den korte, men varme tur over for at tage en taxa ved indgangen til Capitolio. Desværre blev vejret dårligere og da vi kom ud til Revolutionspladsen, var det helt overskyet og det trak op til torden. Vi skyndte os at på over til det store monumentet, som er opført til ære for José Martí (entré 1 cuc = 6,30 kr.). Heroppe fra er der en god udsigt over den store plads, som 1. maj er fyldt med mennesker. På den modsatte side så vi soldater, der marcherede i to store grupper ledsaget af musik. Når man står og kikker ud over Revolutionspladsen, kan man slet ikke undgå at se det store portræt af Che Guevara. Da det begyndte at regne, skyndte vi os at tage en taxa hjem til hotellet, prisen var vist ca. 3 pesos convertible ( ca. 19 kr). Om eftermiddagen blev vejret fint igen, så vi tog lige et par timer ved poolen på taget af hotellet.


Her er billeder fra 2. dag i Havana.

Video fra Hotel Deauville, Havana.


Start video og se Havana.

Nedenstående vælges forskellige oplevelse i vores tur til Cuba: