FREE ADMISSION

Fuerteventura

Vi har besøgt Fuerteventura 2 gange i 2006 og i 2012.


Vi besøgte Fuerteventura den 2-2 2006. Vi boede i byen Playa Blanca på Lanzarote, lige overfor Fuerteventura. Herfra tog vi hurtigfærgen til Corralejo (overfartstid kun 15 minutter). Prisen for at sejle med Lineas Fred. Olsen, bil + 2 voksne retur var 100 Euro.

Vi startede vores lille rundtur på Fuerteventura med at køre ud til en af de store strande, nemlig klitlandskabet syd for Corralejo, som kaldes Las Dunas. Landskabet er i konstant bevægelse og får tilført nyt sand fra Sahara under kraftige storme.

Billeder fra færgeoverfarten og Las Dunas.

Fra Las Dunas kørte vi videre langs østkysten mod Puerto del Rosario og derfra til den lille by Casillas del Angel, som er kendt for at have en kirke med en gavl lavet af sorte sten samt et barokalter udskåret i træ.

Billeder fra strækningen mellem Puerto del Rosario og Casillas del Angel.

Efter at have set den flotte gamle mølle og de mange kaktusarter i frilandsmuseet, kørte vi videre gennem Tiscamanita, Tujeneje, Pajara til den lille fiskerby Ajuy ved vestkysten. Vejen fra Pajara til Ajuy er meget flot. Ajuy er kendt for sin sorte strand, men som alle strandene på vestkysten, er der meget strøm og store bølger, så det er begrænset hvor man uden fare kan bade.


Her er nogle billeder.

Fra Ajuy kørte vi tilbage gennem Pajara, Vega de Rio Palmas og videre til den gamle hovedstad Betancuria. Byen ligger i en meget frugtbar dal og er nok Fuerteventura's flotteste by. Der hersker ren idyl og ro i byen, omgivet af marker og haver, med de hvide huse mellem palmerne. Den elegante kirke Santa Maria, er en af verdens mindste katedraler.


Her er de sidste billeder fra Fuerteventura 2006.

I slutningen af januar 2012 og en uge frem, var vi en tur på Fuerteventura, en kombineret ferie og træningstur. Vi boede på Sportsresortet Playitas sammen med Triathlon landsholdet. Her er der mange muligheder for at dyrke forskellige former for sport og samtidig gøre det på forskellige niveauer.

Træning og pris på turen


Her er først nogle billeder fra området ved Playitas.

Billeder fra vores cykelture.