FREE ADMISSION

Slovenien - afsnit 1

Vi har overnattet 5 gang i Slovenien 2000, 2003, 2005, 2007 & 2009, vælg årstal her.

I 2000 overnattede vi i Slovenien på vej hjem fra Kroatien. Vi boede på en campingplads der hedder "Adria", tæt på byen Ankaran, som ligger lige ud til Adriaterhavet. Da Slovenien jo ikke ligefrem vader i kystlinje (47 km), er der mange mennesker ved kysten. Denne plads var også ret godt belagt, så derfor fik vi desværre en plads, hvor der ikke var skygge og det er ikke smart, når temperaturen nærmer sig de 35 graders varme. Pladsen var ellers udemærket med bla. en 50 m bane (svømmebassin), så det var lige noget for os svømmere. Beliggenheden med kun ca. 60 km til de fantastiske Postojna grotter er ideel. Alle som begiver sig til Slovenien bør og skal simpelthen besøge disse grotter, ellers går man glip af en meget stor oplevelse.

Billeder fra "Camping Adria Ankaran" (2000).

Billeder fra Postojna grotterne.

I 2003 overnattede vi i Slovenien på vej til Kroatien. Vi boede på campingpladsen "Ježica Campsite", som ligger i den nordlige del af hovedstaden Ljubljana. Pladsen ligger godt placeret, hvis man skal med de offentlige transportmidler til centrum. Vi gav 538 kr for 2 overnatninger, så ikke ligefrem billigt at bo på campingplads her, men ellers er priserne generelt en del lavere end i danmark. Ljubljana er en dejlig by, (trods varmen da vi var der) med mange små cafeer og restauranter og pga. universitetet med omkring 26.000 studerende, er det ungdommen og friskheden, der præger byen. Hvis man er til seværdigheder, er der også mange af dem her. På en eller anden måde minder Ljubljana om Prag, man føler sig tryg, byen er spændende og samtidig hyggelig.


Billeder fra Ljubljana, vi fik ikke taget så mange, fordi vores apparat kollapsede i varmen.

Vi besøgte Slovenien i slutningen af juni 2005. Vi kørte først med biltog fra Hamburg i Tyskland til Villach i Østrig. Derefter kørte vi over det kendte Wurzenpas med en højde på 1073 m og en stigningsprocent på 18! Her var der mange som kørte på mountainbike, hvilke udfordring. Fra passet kørte vi videre af hovedvejen til byen Bled, der ligger utroligt smukt ved bjergene og søen. Campingpladsen ligger i læ af bjergene og helt ned til søen. Her er så smukt og samtidig så stille, at komme til Bled er, som at træde ind i et sandt eventyr.


Her er nogle billeder.

Video fra Bled d. 18-06-05.


Start video og se video fra Bled.

Billeder fra floden Sava Bohinjka og Savika vandfaldet.

Video fra Savika vandfaldet d. 19-06-05.


Start video og se Savika vandfaldet.

Billeder fra søen Bohinjsko jezero og campingpladsen i Bled.

Vi har overnattet 5 gang i Slovenien 2000, 2003, 2005, 2007 & 2009, vælg årstal her.