FREE ADMISSION

San Marino

Vi har været i San Marino en gang. Det var i 2001 hvor vi var på vej hjem fra Kroatien via Dubrovnik - Bari. Vi var kun et lille smut inde i denne, verdens ældste og Europas 3. mindste stat. Desværre var vores billeder fra besøget i San Marino defekte, så ingen billeder herfra.


Små noter om San Marino:


Hvor gammel er San Marino?
Landet er navngivet efter Sankt Marinus, som i 301 e.v.t. grundlagde det kloster, som byen og senere staten San Marino opstod omkring. Den 3. september (301 e.v.t.) er dagen for grundlæggelsen af republikken; dagen kaldes også Sankt Marinus-festen.


Hvor mange bor der i San Marino?


Landet er på størrelse med Fanø, og det har lige knap 35.000 indbyggere.19. jan. 2022


Hvorfor er San Marino et eget land?


San Marino fik sin første grundlov i 1599 og i 1631 anerkendte paven landets uafhængighed. Da de italienske småstater fandt sammen i 1861, valgte San Marino at forblive uafhængige.


Hvor rig er San Marino?
15. San Marino: 54.982 US$ San Marino, en af verdens mindste og ældste republikker, er det 15. rigeste land i verden målt efter BNP per indbygger.18. jan. 2024


Hvordan får man statsborgerskab i San Marino?


Om San Marino statsborgerskab og opholdstilladelse
Tilladelsen kræver 270 dages fysisk tilstedeværelse om året, kan føre til permanent ophold efter 10 år, og du kan tilføje din ægtefælle og børn op til 25 år i ansøgningen. Indfødsret er først muligt efter 30 års sammenhængende ophold.


Facts om San Marino